Over: Tekst-dj2017-03-27T13:58:58+00:00

TEKST-DJ: WHAT’S IN A NAME?

Tekst-dj, de commerciële naam van jouw dienaar, bestaat uit twee woorden. Het eerste is nogal duidelijk, het andere iets minder. Maar wees gerust. Deze jongen heeft geen ambitie om een plaatjesdraaier te worden.

A LITTLE MORE CONVERSATION

EEN TEKST WAAR MUZIEK IN ZIT

Net als een deejay (dj) wil een copywriter zijn doelpubliek in beweging brengen. Lezen in plaats van dansen. Of waarom niet allebei?

Onder de naam tekst-dj doe ik dit door woorden (platen) aan elkaar te lijmen. En door voldoende variatie in de tekst (set) te steken. Zodat de lezer geboeid blijft.

En ja, mijn voornaam durf ik al eens afkorten tot dj. Wat een meevaller!

tekst-dj

HET BEGELEIDEND MUZIEKJE

tekst-dj

ME-TIME

Je dacht hier een interessante achtergrond te vinden? Wel, laat het ons kort houden. Een achtergrond is niet meer dan een begeleidend muziekje. Een bodyguard voor de echte ster.

Maar goed, omdat je aandringt. Ik ben een muziekmaniak. Een filmfreak. Een voetbalveelvraat. Een whiskywacko. En, mocht het je nog niet zijn opgevallen, soms ook een allitererende aap.

Nu we dat achter de rug hebben, kunnen we ons opnieuw bezighouden met het belangrijkste personage. De vertolker van de hit. De ster van de film. De maker van het doelpunt. Het vat van de whisky. De lezer van deze letters. Allesbehalve een aap. Maar misschien wil hij er wel een ontmoeten?

“Tekst-dj tracht telkens trendy treffende teksten te telen.”

DIDIER VERBANDT • ALLITERERENDE AAP